Het goede doel

Dit jaar steunt MST Benefiet De Nije Stichting!

Wij zijn ontzettend trots dat we De Nije Stichting mogen steunen! 

De Nije Stichting is opgericht in 2008 en zet zich in voor meer kwaliteit van leven voor (ex) kanker patiënten, en hun naasten.

Wie tegen kanker vecht (of heeft gevochten) heeft meer nodig dan medische hulp. Artsen en ziekenhuizen zijn een onmisbaar wapen in de strijd, maar even je zorgen vergeten of hulp bij praktische dagelijkse dingen of antwoorden op alle vragen zijn ook meer dan welkom. De Nije Stichting wil helpen. Met voorlichting, lotgenotencontact of gewoon ontspanning. Voor (ex)patiёnt én familie. In een prettige rustgevende omgeving.

De Nije Stichting is er voor iedereen die kanker heeft (gehad) ongeacht sekse, leeftijd en kankersoort.  De Stichting wil het hele gezin in het zonnetje zetten, wil een helpende hand toesteken bij de weg terug naar een plek in de maatschappij, wil helpen het leven in balans te krijgen. Van zowel (ex)patiёnt als de directe omgeving. Want: kanker heb je niet alleen.

De Nije Stichting heeft hard gewerkt om een plek te creëren met een huiselijke sfeer, waar mensen na(ast) kanker elkaar vrijblijvend kunnen ontmoeten en steunen: Het Nije huis, een inloophuis voor iedereen die kanker heeft (gehad) én hun naasten! Alles is gericht om je verder te helpen na de diagnose kanker en ook om de naasten te steunen. Je bent welkom om te praten maar ook voor een luisterend oor, een arm om je schouder, voorlichting, lotgenotencontact, therapie of een moment van rust en bezinning. Maar als je even niet bezig wilt zijn met de ziekte en je zinnen wilt verzetten kan dat tijdens verschillende sportieve of creatieve activiteiten. Je bent er welkom met al je vragen en wensen.

MST Benefiet zamelt geld in en mede hiermee kan De Nije Stichting activiteiten organiseren en Het Nije huis onderhouden.

Meer informatie over De Nije Stichting kunt u vinden via: https://www.denijestichting.nl/