Het goede doel

Dit jaar steunt MST Benefiet ‘De Nije stichting’.

 

 

De Nije stichting begon als een inloophuis voor iedereen die kanker heeft (gehad) én hun naasten.

Directe aanleiding was het gevecht tegen kanker van initiatiefneemster Debby Nijenhuis. Ze kwam op 31-jarige leeftijd in de medische molen van behandelingen terecht. Tussen de kuren door zocht ze naar antwoorden op haar vragen en kwam ze steeds weer hindernissen tegen die overwonnen moesten worden. Er zijn zoveel vragen die na de diagnose kanker onbeantwoord blijven en veel mensen ervaren het traject alsof ze in een doolhof staan.

De Nije stichting is inmiddels uitgegroeid tot een centrum voor (na)zorg en ondersteuning, met als doel om  (ex)patiënten en naasten verder te helpen en te steunen na de diagnose kanker.

 De Nije Stichting is na de noodgedwongen sluiting van de locatie aan de Beurstraat als gevolg van waterschade tijdelijk gevestigd op een andere locatie in Hengelo. Hier kan het centrum voor ondersteuning en begeleiding bij kanker haar activiteiten tot de opening van De Nije Hoeve voortzetten.

Het MST Benefiet heeft dit jaar als doel om zoveel mogelijk geld op te halen voor De Nije stichting,  zodat dit gebruikt kan worden bij het opbouwen van hun nieuwe locatie ‘De Nije Hoeve’. Zo hopen we samen ervoor te zorgen dat  (ex)patiënten met kanker en hun naasten ook in de toekomst verzekerd zijn van hulp bij hun strijd tegen deze ziekte.


“De Nije Stichting motiveert, inspireert en faciliteert om meer kwaliteit uit het leven te halen voor (ex)kankerpatiёnten en hun naasten.“