2 VIP-kaarten die Tote Stadt t.w.v. €150,-

Die tote Stadt is een psychologisch gelaagd en onthutsend liefdesdrama over Paul die, na het verlies van zijn geliefde Marie, langzaam maar zeker verstrikt raakt in een droomwereld van obsessies en waanbeelden. Nicolas Mansfield, directeur van de Nederlands Reisopera: “Het verhaal speelt zich af in Brugge. Paul gaat in zijn verbeelding op zoek naar zijn overleden vrouw en vindt haar in een danseres.”

Toen de opera in 1920 in première ging, was het onmiddellijk een groot succes. De muziek werd omschreven als afwisselend met lyrische episodes en aria’s in een symfonische context. Het resultaat werd in de recensies ‘hallucinerend’ genoemd en men vond het onbegrijpelijk dat de componist van dit rijke werk, Erich Korngold, nog maar 23 jaar oud was.

Die tote Stadt is een coproductie van de Nederlandse Reisopera met het Theater Magdeburg (DL) en werd in 2016 in Duitsland enthousiast ontvangen. Die Deutsche Bühne schreef: “De melange van psychologie en atmosfeer en regisseur Jakob Peters-Messer en zijn team vinden, past in alles perfect bij deze muziek.” Nicolas Mansfield: “De opera zit vol met de meest prachtige duetten, prachtige solo’s, begeleid door een groot orkest. Een bezoek aan deze opera wordt niet snel vergeten.”

Regisseur Jakob Peters-Messer regisseerde bij de Reisopera de ‘Opera van het Jaar 2013’  Tristan und Isolde (Richard Wagner) en in 2018 door pers en publiek enthousiast ontvangen barokopera Siroe, re di Persia (Johann Adolf Hasse).