Boekenmix van Boekhandel Broekhuis.

Boekenpakket met 4 boeken, 1 boek over kunst en 3 boeken in de categorie fictie. Hieronder de boeken: 

Nora, vrouw en muze van James Joyce – Nuala O’Connor

Dublin, 1904. De twintigjarige Nora Barnacle uit Galway werkt als kamermeisje in Finn’s Hotel. Op 16 juni verandert haar leven als ze de twee jaar oudere Dubliner James Joyce ontmoet. Ze voelt zich onmiddellijk tot hem aangetrokken, en hij merkt verrast op hoe ongedwongen en vrij ze is in zijn gezelschap. Al snel zijn ze aan elkaar verknocht. Nora is bereid alles op te geven voor haar Jim: ondanks zijn weigering om te trouwen stapt ze met hem op de boot, op zoek naar een nieuw bestaan buiten Ierland. 

‘Nuala O’Connor heeft een bewonderenswaardige prestatie geleverd en wat al over Joyce geschreven is aangevuld met een ontroerend inkijkje in een onvergetelijk gezin.’ – Publishers Weekly

De Lincoln Highway – Amor Towles

De zomer van 1954: na anderhalf jaar in de jeugdinrichting Salina te hebben vastgezeten, keert de achttienjarige Emmett Watson terug naar zijn ouderlijk huis in Nebraska. Het enige wat daar nog op hem wacht is zijn kleine broertje Billy. Emmetts moeder verliet het gezin toen hij nog kind was, zijn vader is onlangs overleden en de familieboerderij is door de bank in beslag genomen. Emmett wil met zijn broertje opnieuw beginnen, op een plek ver van huis. Samen met Billy is hij van plan de Lincoln Highway te volgen naar San Francisco, een route die hun moeder volgens een stapel mysterieuze ansichtkaarten jaren eerder heeft afgelegd. De roadtrip neemt een wending als Duchess en Woolly, twee vrienden uit Salina, plotseling opduiken. Die hebben namelijk een heel ander plan voor de toekomst van Emmett bedacht, een plan dat hen allemaal op een noodlottige reis in de tegenovergestelde richting van de Lincoln Highway zal sturen: New York.

Towles neemt je mee op een roadtrip door de Verenigde Staten van de jaren vijftig: een ware odyssee met allerlei obstakels en kleurrijke personages. Bijna terloops worden grote thema’s als schuld en boete, vriendschap en verraad aangeroerd.

De Italiaanse dochter – Soraya Lane

Lily, een jonge Engelse wijnmaker, reist naar een wijngaard aan het Comomeer om van de legendarische familie Martinelli meer te leren over het maken van wijn. Ze voelt zich zo thuis bij de familie en de manier van leven op het Italiaanse platteland dat het lijkt alsof ze hier thuishoort. En dat ligt niet alleen aan de aantrekkingskracht die ze voelt voor de knappe oudste zoon Antonio. Lily heeft net ontdekt dat het onbekende verleden van haar oma terugvoert naar het beroemde La Scala theater in het vlakbij gelegen Milaan, en naar een prominente bakkersfamilie uit Piedmont. Is het toeval dat Lily nu hier beland is? Of het lot? Terwijl de gevoelens tussen Lily en Antonio aanzwellen, onderneemt ze een zoektocht naar de waarheid over haar grootmoeder en overgrootmoeder. Lily ontdekt het meeslepende en hartverscheurende verhaal van twee jonge geliefden die moeten kiezen tussen familie en liefde: Estée, een jonge ballerina, en Felix, de jonge erfgenaam van zijn families bakkerij-imperium. Hun liefde zal de familie uiteindelijk verscheuren.

De Italiaanse dochter is het eerste deel in de achtdelige serie De verloren dochters, met meeslepende liefdesgeschiedenissen over de hele wereld.

De glimlach van de kunst – Vic de Donder

Waar je ook bent ter wereld, een glimlach heeft overal dezelfde betekenis. Geen wonder dat de glimlach in al zijn varianten opduikt in de wereldkunst. In alle beschavingen, van de prehistorie tot vandaag tref je lachende gezichten aan op talloze kunstwerken.

Die glimlach in de kunst is de aanleiding voor een uniek boek dat kunst, geschiedenis en filosofie met elkaar verbindt. Centraal staan 12 kunstwerken waarop telkens iemand glimlacht. De auteur bespreekt werken uit alle continenten, van verschillende materialen, uit alle tijden en uit verschillende culturen.

Rond elk werk wordt een web van intrigerende verbanden en verrassende links gesponnen. Lezend spring je van het surrealisme naar het hellenisme, van getatoeëerde Polynesiërs naar bloemenjonkers in Korea, van het zestiende-eeuwse rijke Antwerpen naar het achttiende-eeuwse mondaine Parijs.